Tzatziki är inte bara otroligt gott...

Tzatziki är enligt min mening en av de absolut godaste såserna innehållande youghurt, vitlök och gurka. Den går dessutom att få ännu nyttigare än vad den redan är. Normalt sätt används turkisk eller grekisk youghurt eller liknande med 10% fett. Anledningen till att man inte använder en med mindre fett beror på att den blir på tok för rinnig. Eller?

Smal tzatziki
Melittafilter
Lätt youghurt (c:a 0,5-3%)
Gurka
Vitlök

Lägg upp några melittafilter i en sil eller liknande. Häll lagom mkt lättyoughurt i varje filter och låt stå i vasken i c:a 20 min eller till dess att konsistensen känns tillräckligt fast. Vätskan i youghurten rinner då av, vilket gör att en normalt rinnig youghurt blir lika fast som vanlig grekisk eller turkisk. Häll upp i en skål, finhacka/riv gurka och pressa ur vattnet ur den. Pressa några vitlöksklyftor. Salta och smaka av. Använd lite kajenpeppar för att få den lite extra eldig.

Super gott, super enkelt, och ännu nyttigare!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0