Ett päron till farsa i Las Vegas

Igår klockan 20.00 sändes Ett päron till farsa i Las Vegas på tv. En amerikansk komedi från 1997 med Chevy Chase i huvudrollen. Filmen handlar om hur familjen Griswold ska åka på semester i Las Vegas där förstås allt möjligt kan hända, vilket det också gör när fadern i familjen spelar bort både barnens college pengar och biljetterna hem till Chicago.

Men... Hur börjar egetligen filmen? Vad vill jag ha sagt med en kort filmressension?

Efter att Clark Griswold (Chase) kör över rabatter och halva grannskapet på vägen hem från jobbet med en Las Vegas broschyr för näsan, kastar han sig in genom dörren där han bjuder hela familjen på en varsin kaka... Goda va?.. Clark Griswold har precis fått ett godkännande av sitt nya koncerveringsmedel och chockar familjen med att kakorna de just håller på att trycka i sig är fyra år gamla. Kakorna spottas givetvis ut illakvickt. Medan han talar om sina semesterplaner tar han ett glas av åtta år gammal mjölk, och sin fyra år gammla kaka, resten av familjen däremot är inte särskilt sugna. Vilket tydligen han själv egentligen inte heller var med tanke på de många miner.

Kakor du hittar i affären kan vara så preparerade med koncerveringsmedel, smakförstärkare och färgämnen att de knappt kan kallas för kakor, det är snarare en sörja av tillsatser! Gå till närmaste butik och se själv hur länge kakorna kan hålla. De flesta kan hålla upp till flera år utan att bli dåliga, och dessutom har de förmodligen redan stått på hyllan i många månader. Hur många ggr har man inte läst om folk som glömt en sockerkaka längst in i ett skåp i husvagnen, och hittar den några år senare, lika fräsch som den var när den köptes?...

De stora livsmedelsföretagen vet att vi blir mer och mer kräsna, och att vi hellre äter kakor som faktiskt har ett bäst före datum, och som inte kan leva lika länge som våra bepälsade familjemedlemmar. Detta är något bland annat Landsmännen har insett, därför har de landserat Hattings Gifflar, UTAN KONCERVERINGSMEDEL. Frågan är hur många andra tillsatser som fortfarande finns kvar i gifflarna och kaffebrödet...

Det mest intressanta är att det blivit ett säljknep att använda sig av reklam där man påpekar att livsmedlet inte innehåller koncerveringsmedel. Min fråga är om det inte bör vara en självklarhet?

 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0