Pågen, bakar med "kärlek"

Vad innehåller din frukost som du själv inte vet om?

En ökad risk för olika cancerformer, njurskador, störning i matsmältningsenzymer och tarmar, leverskador, näringsupptagningsstörning, tillväxtskador och hjärnskador...

Det är i alla fall vad min frukost från gårdagen innehöll.
En Pågen, Javisst! macka med kaviar innehåller så mkt mer än vad vi konsumenter tror. Och för att göra någonting gott, som vi egentligen inte skulle tycka om, och för att dessutom göra det så billigt som möjligt för att tjäna lite extra slantar, blandas det i socker, fetter och kemiska ämnen för att vi konsumenter ska luras att köpa ett bröd som egentligen smakar gammal socka, och som defenitivt inte är prisvärt!

Pågen slogan "Pågen, bakar med kärlek", stämmer väll inte riktigt överens med vad de egentligen gör: "bakar med kemikalier".

Pågen, Javisst!:
E471 - Mono- och diglycerider.  Ett emulgeringsmedel som ökar risken för olika cancerformer, och som dessutom är tillverkat av griskött, vilket inte framkommer på förpackningen. (Det kan förstås göra det jobbigt för vegeterianer och muslimer.)
E450 - Natriumdifosfater, Dikaliumdifosfater, Dicalciumdifosfater. Ett förtjockningsmedel som kan orsaka njurskador, störning i matsmältningsenzymerna och tarmstörningar.
(Dessutom används tre olika sockerarter och stärkelse för att förstärka smaken på ett annars osmakligt bröd!)

Kalles Kaviar:
E202 - Kaliumsorbat.  Ett koncerveringsmedel som kan skapa allergiska reaktioner, leverskador, slembildning och KOL-liknande andningsproblem (form av astmaanfall).
E211- Natriumbensonat. Kan orsaka astmaanfall hos asmatiker, ökad slembildning och kan ge KOL-liknande anfall, hudproblem, utslag, störa näringsupptagning, ge försenad tillväxt, hjärnskadoor, svåra allergiska reaktioner och har gett fosterskador hos försöksdjur.

Jag vill passa på att rekomendera boken "Handbok för den kräsne konsumenten" av Tommy Svensson, som jag använt som källa.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0