Ät frukost!

De flesta har nog hört sina föräldrar eller någon annan i omgivningen tjata om att frukosten är det viktigaste målet? Själv åt jag aldrig frukost när jag var yngre, ibland hoppade jag över lunchen, och ibland kunde man leva på en yoghurt på hela dagen... Men... frukosten ÄR det viktigaste målet!

Genom att äta frukost på morgonen sätts ämnesomsättningen igång och därmed förbränningen. Fram till dess att magen fått något i sig kommer den inte förbränna alls. Äter man för lite lagrar kroppen mer än nödvändigt, äter man för mycket lagrar kroppen också för mycket. Så. Ät frukost, och ät en lagom stor portion! Står det hänvisningar för en portion på förpackningen av gröt ellrer flingor, ta då EN portion, det räcker!

Man ska inte äta till dess att man är proppmätt, man ska äta tills man inte längre är hungrig och magen känner sig nöjd. Frukosten får igång ämnesomsättningen och ger kroppen energi att klara av dagen. Man presterar bättre om man är pigg och magen är nöjd än om man är trött och hungrig.

Alla har väll sätt reklamerna om att 80% av bakterierna sitter i magen!? Ta då hand om magen. Och ta hand om kroppen!
Att äta frukost är en början till viktminskning, om inte annat till ett mer hälsosamt och nyttigt liv!

I <3 Frukost


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0