Även vätska innehåller kalorier...

Många tänker inte på att sådant som flyter eller som finns i vätskeform innehåller kalorier. Många dricker/äter yoghurt eller fil för att det känns mkt lättare än en måltid där man måste använda käkarna. Men ofta innehåller en fil eller youghurt mellan 60-70 kalorier. Kanske mellan 45-55 om den är lättsockrad. När man räknar kalorier räknar man per 100ml eller gram, vilket innebär att en fil som innehåller 60 kalorier, innehåller 60 kalorier per deciliter.

Det finns dumma människor som känner sig jätte nyttig när de kommer hem och säger att de börjat banta och minsann bara druckit en liter fil till lunch. Det behövs inte en hög intelligensnivå för att inse att en liter fil är mellan 600-700 kalorier. Det är INTE en nyttig lunch.

Lite enkel matte säger: 600x5=3000

Som ja sagt tidigare ska man äta var tredje timme, alltså 5-6 ggr om dagen. Om man då trycker i sin 600 kalorier per gång ser vi snabbt att det blir 3000 kalorier per dag. Jag äter inte ens hälften av det!

En 20årig man som väger 100kg och är 2 meter lång ska äta ungefär 2300kcal om dagen, om han inte rör sig någonting (inte rör sig någonting alls!!!)

Man brukar räkna på att en normallång och normalviktig man ska äta c:a 2500kcal/dag om han rör sig medelmåttigt. 3000kcal är på tok för mkt för någon som knappt rör sig!

Mjölk och juice
Glöm inte bort att även drycker innehåller kalorier. Även mjölk och juice. Mellanmjölk och juice innehåller båda 45kcal/100ml. Ett glas innebär alltså ungefär 135kalorier. Bare en lite tankeställare om man dricker mycket mjölk eller juice eller annat. Vissa häller i sig en liter mjölk till middagen, vilket bara det innebär 450 kcal extra...

Men.. Mjölk innehåller kalcium som är bra för ben och tänder. Drick mjölk i måttlig mängd. I tet eller kaffet, till gröten eller ett glas till maten. Men överdriv inte!


Kommentarer
Postat av: O

SKA äta varje timme låter lite överdrivet... Det är enligt din bantningsmetod. Det finns oerhört många metoder och inget säger att din är rätt bara för att du lyckas gå ner 6 kg genom att skippa skräpmat.

2009-05-14 @ 20:51:54

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0