D-vitaminer, fettförbränning och jämn solbränna...

..visst vore de perfekt med allt på samma gång?

Sommaren är igång ovanligt tidigt i år. Tröjor åker av och solbrillor på för att inte bländas av alla vita magar. Solen tar något otroligt snabbt, så snabbt att man inte märker något förns man där vid fem tiden ska förflytta sig bort från skuggan som tagit över ens solpalats, och upptäcker den förfärliga svidan och vad som känns som förkolnad hud över hela magen och låren. Och för att inte tala om fötterna. Det kan ta dagar innan man får på sig ett par skor igen. Om inte värre är att man ser ut som en kräfta på magen, men man kan fortarande få någon att köra i diket om man visar den andra sidan till.

Solen innebär D-vitaminer. Något som är bra för vår skelettbildning, kalkbalans och immunförsvar. Och för huden och håret förstås! Mkt av det man egentligen tänk göra inne går faktiskt att förflytta ut i det gröna. Dator, plugg, potatisskalning... Vad man nu pysslar med. Dom som sätt "Laila på landet" vet att till och med matlagningen går att flytta ut.

För de sysslolösa (som har tomt) finns väll inget bättre än tomsprojekt? Plantera om blommorna och få den rabatt du alltid drömt om, klipp gräset, plocka bort mumier från plommonträdet eller bygg en ny trall. För ett långvarigt projekt: bygg en damm! Om inte du kan komma till vattnet, kan vattnet komma till dig. Ett långtids projekt som kräver tålamod och lite känsla. Grävande, slitande och shoppande av växter och fiskar är ett helt träningsprojekt som bränner kalorier, bildar muskler och som dessutom ger en jämn solbränna eftersom du inte sitter still en sekund. Dessutom är det mödan värt!

Lycka till! :)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0