Godis och läsk = gift

Vi äter otroligt mkt godis och läsk utan att egentligen veta vad det är vi proppar i oss... Det är inte bra för kroppen på något sätt...

GODIS

Godis innehåller bla färgämnen som är hälsofarliga. Ett typ exempel är azorubin, ett ämne som är astmaframkallande och som faktiskt förbjöds i Sverige, men i samband med att vi trädde in i EU upplöstes förbudet. Azorubin är självklart inte den enda farliga ämnet, utan det finns många.

LÄSK

Läsk innehåller otroligt mkt socker. Alla vet att en överkonsumtion av socker INTE är bra, och just därför byter många ut sockret mot sötningsmedel; man byter ut produkterna till light produkter. Visst känns det mkt bättre? Till dess att man inser att sötningsmedel innehåller aspartam, ett ämne som är totalförbjudet i ex Japan pga att det bland annat är canserframkallande och för att det kan ge nervskador i hjärnan. Debatterna om aspartam har vart många, men pga industrin har man inte lagt ner tillverkningen. Aspartam finns i sötningsmedel, alltså i de flesta sockerfria produkter så som lightdrycker, tuggummi, läkerol och sockerfritt godis.

Om man nu ska äta godis, eller dricka läsk, köp inte sockerfritt eller light produkter, det är ännu sämre för kroppen. Helst ska man ju undvika detta helt.

Själv dricker jag i princip inte läsk alls. Det slinker ner en redbull någon gång ibland, men sällan något annat än Loka.

Kommentarer
Postat av: Cecilia

Hej Rebecca! Det är Cecilia Daniels flickvän :)

Jag satt precis och åt godis och drack läsk :P haha kändes inte så bra när man såg vad du hade skrivit, haha.. Hoppas du mår bra, du får komma hit till vårat nya hem och se hur vi har det någon gång :)

Kram kram

2009-05-18 @ 12:04:09
URL: http://c-overexcited.blogspot.com/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0