Ta fram grillen!

Äntligen kan man känna den underbara doften av grillat kött när solen tittar fram! Sommaren är perfekt för att slippa det där överflödiga fettet som blir av att steka mat. Det är dags att ta fram grillen.

All mat blir nyttigare mat om man undviker att steka i massa fett. Inte nog med att du behöver använda extra fett, mer än det som redan finns i maten, så grillas mycket fett bort istället för att sugas in i köttet igen. Men... Fett är inte alltid dåligt. De fetter som finns i kött och fisk är faktiskt bra för oss, men det behöver ju inte alltid gå till överdrift.

Tips till nyttig och underbart god mat:

Kyckling och grönsaktspett
Kycklinglårfilé/kycklingbröst eller annan kyckling utan skinn
Squach, champinjoner, paprika i olika färger, charlottenlök
Gör en god marinad eller använd bara lite salt och svartpeppar (det är inte nyttigt med för mkt salt)
Hacka i bitar och trä på spett.
Tänk på att kyckling ska grillas ganska länge, därför kan det vara bra att att ha kycklingen på egna spett.
Även tomat är gott att grilla, men med tanke på den korta grilltiden kan även dessa träs på egna spett och läggas på grillen något senare.

Tips: Använd INTE tändvätska om du ska grilla tomater, tomater är känsliga och drar åt sig tändvätskan.. Det är INTE gott...

Jätte gott, jätte enkelt och jätte nyttigt! Kyckling kan också bytas ut mot någon form av kött.
Drick ett glas Loka eller vatten till och ta en kopp kaffe eller te efter maten. Blir Super!
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0