Vill "O" vara så vänlig att berätta vad en "bra" bantningsmetod är?

"SKA äta varje timme låter lite överdrivet... Det är enligt din bantningsmetod. Det finns oerhört många metoder och inget säger att din är rätt bara för att du lyckas gå ner 6 kg genom att skippa skräpmat."

Som jag nämnt tidigare ser jag inte detta som en bantningsmetod. Det är snarare att vara rädd om sin kropp. "O" kan ju få berätta några bantningsmetoder som fungerar bra och som även är hälsosamma.

Många bantningsmetoder handlar om måltidsersättningar, vilket ganska snabbt kan konstateras att det inte är särskilt bra. Något som de flesta med någon som helst intellegens kan förstå. Det leder ota till "jojo-bantning". Man rasar i vikt, men så fort man börjar äta normal kost igen går man upp till den vikten man hade när man började, plus ett extra kilo.

Andra bantningsmetoder handlar om att inte äta kolhydrater. Men kroppen behöver kolhydrater. Speciellt vi som pluggar för att hålla energin på topp.

Genom att i princip bara äta protein tvingas kroppen att använda det lagrade fettet som energikälla, dessutom minskas hungern, vilket leder till viktminskning. Men kroppen behöver mer än bara protein.

Finns ju även olika typer av "Stenålderskost", vilken förstås, enligt mig är den bästa! Den innebär att vi skulle äta det man åt på stenåldern, alltså inga spannmålsprodukter. Med minsre ett, socker och salt skulle vi liksom stenåldersmänniskorna ha lägre blodfetter och ett bättre blodtryck än vad vi har idag. Dessutom skulle vi slippa hål i tänderna och liknande som kom i och med spannmålens framväxt. Tyvärr är det svårt att leva på det här sättet, även om det skulle vara det ultimata.

Finns många olika metoder som är mer eller mindre bra. Det är dock lätt att tröttna på en bantning som bara innebär ägg, bara protein, eller ingenting man själv tycker är gott. Det är viktigt att få i sig allt vad kroppen behöver. Punkt slut.
Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0