Sushi...

Ett slemmigt och oätligt ihopkast av rå fisk, eller en underbar och nyttig sommarnjutare? Välj själv...

Sushi är faktiskt en nyttig maträtt med mkt protein, omega3 och e-vitaminer, dessutom innehåller algerna antioxidanter som förebygger cancer, vilket kan vara bra med tanke på alla cancerframkallande ämnen vi stoppar i oss... (Även blåbär, ananas och papaya innehåller mkt antioxidanter, därför är dessa tre ett bra alternativ som en av de frukter du bör stoppa i dig varje dag.)

Men... (det finns nästan alltid ett "men"...) Rå fisk kan innehålla mask.. Därför är det viktigt att den råa fisken som är så otroligt god, innan den hamnar på din tallrik, har varit nedfrusen så att eventuella maskar dör och därmed blir ofarliga.

Att det finns mask i kött är inget ovanligt, därför är det dumt att avskräckas av min lilla varning. Mkt kött innehåller mask, det är en av anledningarna till att man sällan äter rått kött, bortsätt från vissa undantag förstås.

Nu när sommarvärmen återigen är här, så ät och njut av en underbart god sushitallrik med lite wasabi och ingefära. Glöm inte bort att fråga vad det är för wasabi!!! Många innehåller dåliga färgämnen och andra tillsatser, vilket vi förstås inte vill få i oss. Äkta wasabi ska det vara!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0