Ät var tredje timme!

För att kroppen ska må bra, för att ämnesomsättningen och förbränningen hela tiden ska vara igång och för att kroppen inte ska börja äta på musklerna, bör man äta ungefär var tredje timme. Genom att äta ofta förbränner kroppen under hela dagen, utan uppehåll. Däremot ska man inte trycka i sig en hel portion var tredje timme, utan ett litet mellanmål, tillexempel en frukt, en knäckermacka, en skål med flingor, en yoghurt eller bara en latte.

Man bör räkna med att man ska äta cirka fem gånger om dagen. Ät en ordenligt frukost, lunch och middag, plus det första mellanmålet mellan frukost och lunch, och det andra mellan lunch och middag. Och ät INTE direkt innan du går å lägger dig, om du inte vill gå upp i vikt förstås...

Vi mår bra av mat, på alla olika sätt! Kroppen mår bra fysiskt då mat behövs för ämnesomsättningen, för att förbränna energi och fett och för att bygga muskler. Men vi mår även bra psykiskt. Vi blir inte bara alerta och vakna, utan vi får en chans att njuta lite av tillvaron och vad livet och naturen har att erbjuda oss.

Mat är inte längre endast ett primärt behov och ett måste för att överleva, mat är också ett sätt att tillfredsställa sig själv och kroppen. Så varför inte njuta av vad naturen gett oss?


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0